Meerwaarde

Frank Lubbers woonde ruim 2 jaar in Patrimonium te Wageningen.

Meerwaarde
Frank Lubbers woonde ruim 2 jaar in Patrimonium te Wageningen.

Hij moest weg van de studentencampus Droevendaal. Zoals dat gaat als je de studentenleeftijd begint te ontstijgen... Doorslaggevend voor dit huis was de mogelijkheid tot het maken van een deurtje in de schutting naar de aangrenzende tuin waar een goede vriend woont.

Het is een charmant huisje. Frank is er blij mee. Met die kleine steunberen aan de zijkanten. Die vierkante raampjes boven de voordeur en dat… ‘tja wat is het? graniet?’ op de vloer in de gang. De rechtopstaande tramrails voor de waslijn in de tuin… En dat de bakstenen van het huis zijn gebakken in de oude steenfabriek aan de Rijn waar hij nu regelmatig met zijn band ‘The Grassmoawers’ repeteert ‘in de oven notabene’, dat geeft ook zo zijn meerwaarde aan dit huis.

Tja, thuis voelen. Dat duurde wel even na ‘Droef’… Als hij thuis is, zit hij het liefst aan deze kant van zijn mooie houten tafel. Met uitzicht door het voor-, achter- en zijraam. Want Frank komt uit Oost-Groningen en heeft uitzicht nodig. Zijn vriendin zit daar trouwens ook graag. Als ze alleen is. Als Frank thuis is weet zij haar plek. Aan de ándere kant van de tafel.

Als Frank hier weg gaat neemt hij mee: de douchekop. ‘Zo’n oude niet waterbesparende’. En gaat hij missen… de tramrails in de tuin.

Related Stories

Benno’s home

Benno’s home

‘Ik heb het laatste half jaar van zijn leven verpest door steeds maar over het huis te huilen, dat is ...
Lees meer
Het honk

Het honk

Als kleine jongen woonde hij in de Blauwe Kamer, midden in de natuur. Zo nu en dan brengt hij een ...
Lees meer
Er is hier niets veranderd

Er is hier niets veranderd

Zijn moeder is hier geboren. Ze is een tijd weg geweest, maar 23 jaar geleden kwam ze terug in dit ...
Lees meer
Trots

Trots

Ik kom binnen, krijg koffie en koek en mag gaan zitten naast de prachtige en zeer gedegen kachel. ‘Thuis? Da’s ...
Lees meer
Een leuke tijd

Een leuke tijd

Het voelde als een kasteel toen ze kwamen wonen. Een klein wit kasteeltje uit een openluchtmuseum. Nu, 38 jaar later, ...
Lees meer
Open

Open

Ze kwam in een gehavend huis. Muren, deuren, kozijnen, vloeren… Alles was getekend, en betekend, door het leven wat zich ...
Lees meer
Loading...